beslenme üzerine monolog 1

midemde ki rahatsızlıktan dolayı, beslenme şekillerine inanılmaz takmış durumdayım.
alkali beslenme, çiğ beslenme (raw food), vejetaryen ya da vegan  beslenme. önüme gelen her kaynağı okuyup kendime göre bir şeyleri entegre etmem gerekiyor. 

şimdiye kadar uygulayıp da memnun kaldığım şeyler şunlar;


  • süt ürünlerini kesinlikle yemek yerken tüketmiyorum. mesela; bulgur pilavı +ayran ya da biber dolması + yoğurt gibi. bu ikilileri çok sevsem de, midemi çok rahatlattığı için vazgeçmem kolay oldu.
  • salçalı yemeklerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. bunun da faydasını çok gördüm.
  • mayalı gıdalar, reflü ve gastritin en büyük düşmanı belki de. mümkün olduğunca yemiyorum.
  • bir de yakın zaman da öğrendiğim un kavurma işlemi. unu bir tek çorba yaparken kullanıyorum zaten. unu iyi kavurursak gerçekten rahatsız etmiyor.
  • alkali beslenmeye dikkat etmek oldukça faydalı. limon bu konuda istisna. içme sularını içine limon sıkarak içiyorum.
  • ayrıca, o kadar araştırdıktan sonra gün içinde herhangi bir öğünümün çiğ besinden oluşmasına karar verdim.

meyve : elma, armut, şeftali, ananas, üzüm, avokado, dur, böğürtlen, çilek, yaban mersini, limon..
sebze  : kırmızı lahana, yapraklı yeşil sebzeler, salatalık, biber çeşitleri, kereviz sapı ...


hımmm bi de bir türlü yapmak kısmet olmasa da inek sütü yerine öncelikle badem sütü tüketmek istiyorum.

badem sütü yapıldığında hemen paylaşıp arşivlemek istiyorum..tabii ki kendim için :)

not: monolog bir dedim, çünkü muhtemelen bu bilgilerin devamı gelecek...


Hiç yorum yok: