Derdâ&Derda AZ-Hakan Günday





Sevdiğim kişilerin, başka sevdiğim kişileri sevdiğini keşfetmek ne güzel bir keyif ve lütuf!


Bundan sonrası kitabı okumayanlar için tehlikelidir, dikkatinize..







*ve en önemlisi yetişkin uysallığı, tamamen ölçüsüz bir dünyada, milimetrik biçimde ölçülüdür. yaş ağacın eğilip kendi köküne oral seks yapmasından ibarettir.

*kendini odasına kilitleyip, dışarıyı dışarıya hapsetmeye çalışır.

*bahçe kapısının üzerindeki büyük tabelayı görünce, adı umut olan ne çok şey var, diye düşündü. demekki insanların sokakta yürürken, günde bir kez de olsa umut kelimesini bir tabelada okumaya ihtiyaçları var, deyip gülümsedi.

*çünkü derdi korku değil, korkuyu beklemekti. ve korkuyu beklemek kokudan beterdi. bir zamanlar birinin yazdığı gibi...(ateh olarak ben:" kitapta bu yazıyı okuduğum an'da yazarın hangi yazara gönderme yaptığını anladığım için çok fena bir haz aldım, aferin bana")

*bütün gizli gevezeler gibi yanında sadece bir kişi varken konuşanlardandı. kalabalık bir kavehane masasının etrafında derin derin susarken, herkes kalktıktan sonra geriye kalan son adamın iki kulağını delecek kadar konuşurdu.

*belki de hayat yanlış anlayınca güzeldi.sadece yanlış anlayınca.ama her şeyi...

*belki de bu sayede hayat devam ediyordu.kimse, neye neden olduğunu önceden bilmediği için.

*'seni az seviyorum' dedi derdâ.
'ben daha az' dedi derda.
bir daha da konuşmadılar...


not :
Oğuz Atay;beyninde çıkan bir tümör nedeniyle, bir süre Londra’da tedavi gördü. 13 Aralık 1977’de, bu hastalıktan kurtulamayarak İstanbul’da öldü. Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde 5. adada toprağa verildi.

albüm:
-siouxie and the banshees 'peek a boo'
-the dresden dolls 'girl anachronism'
-the cramps 'the crusher'
-slayer 'raining blood'
-altre follie